Optimalní jídelníček

„Nechť jídlo je vaším lékem a tento lék vaší potravou“

2/3 v denním jídle: Zásadotvorné potraviny + ANTISTRES (pravidelný odpočinek nebo-li RELAX):

  • Zelenina: avokádo, česnek, cibule, okurka, mrkev karotka, celer listy, meloun, červená řepa, cuketa, brokolice, hlávkový a ledový salát, štěrbák (salát endivie), římský salát, čínské zelí, salát dubolistý, salát lollo rosso, čekankové puky, květák, listový špenát, brambory, černý kořen, červené zelí, dýně, fenykl, hlávkové zelí, chřest zelený, kapusta kadeřavá listy, kedlubny, květák, okurky (i nakládané), olivy, petržel, pórek, rajčata a přírodní rajčatové šťávy, bílá ředkev, ředkvičky, špenát, čerstvé zelené fazolky, zelený hrášek, zelí, čínské zelí, kysané zelí, klíčky a výhonky, baklažán, čekanka, křen, červená i zelená i žlutá paprika, hrášek zelený čerstvý, salát polníček, červené zelí, rukola, pšeničné a bambusové výhonky, mangold, okra, zelí pak-choi, celer bulvový (hlíza), lilek, řeřicha
  • Ovoce: angrešt, banány, ananas, hrušky, meruňky, citróny, grapefruity, mango, papaya, zralé lesní plody, kiwi, jahody, mandarinky, meloun, broskve, avokádo, limetky, hrozny, ostružiny, rozinky, švestky čerstvé, borůvky, broskve, citrony, černý i červený rybíz, datle, fíky, hroznové víno, jablka, kdoule, maliny, mirabelky, nektarinky, pomeranče, švestky, třešně, angrešt, jahody, sušené ovoce
  • Mléko a mléčné výrobky a z nich kysané výrobky: čerstvý bílý jogurt3%, podmáslí, čerstvý sýr typu Cottage, čerstvé mléko (z farmy i odstředěné),čerstvá smetana, kozí a sojové mléko, syrovátka
  • Houbyhřiby, lišky jedlé, žampiony, hlíva ústřičná, shitake a jiné jedlé houby
  • Obilí a obilné produkty: celozrnný chléb, hlavně výrobky ze žita, žitná mouka, grahamový chléb, Knäckebrot, žitný chléb, sojová mouka, špalda, špaldový chléb, divoká červená rýže, celozrnné těstoviny ze žita, ovesné klíčky
  • Luštěniny: (kromě čočky), hrách zelený, cizrna, bílé i červené fazole, jáhly, kroupy, kuskus,
  • Ořechy: dýňová jádra, jedlý kaštan, slunečnicová jádra
  • Oleje lisované zastudena (LNĚNÝ, DÝŇOVÝ, KONOPNÝ, VLAŠSKÝ, BODLÁKOVÝ….)
  • Nápoje: čistá upravená alkalizovaná voda AWS, některé přírodní neperlivé minerální vody, zelené a bylinkové čaje, Plzeňské pivo
  • Koření a bylinky: bílý pepř, bobkový list, černý kmín, čerstvé bylinky, kopr, majoránka, řeřicha, šípky,mořská sůlhimalájská sůl, mořské řasy
  • Ostatní: bambusové klíčky, droždí, sójové klíčky, sója, lanýže, olivový olej, tofu, vaječný žloutek, pekařské droždí, pivovarské kvasnice, třtinový cukr, med, sojová omáčka
  • VŠECHNY BYLINNÉ PRODUKTY OD STARLIFE, JSOU SILNĚ ALKALICKÉ(ZÁSADITÉ)

1/3 v každodenním jídle:  Kyselinotvorné a dráždivé potraviny: KYSELINOTVORNÝ V TĚLĚ je na 1.místě STRES…, a pak:

  • CUKR a veškeré sladkosti, tedy i čokoláda
  • Slazené a perlivé nápoje: ovocné džusy a ovocný čaj, černý čaj
  • Bílé a kynuté pečivo: sladkosti a pochutiny, jako jsou bonbony, brambůrky, Coca-cola a sladké limonády, cukr, cukroví, čokoláda, dorty, koláče, marcipán, máslové sušenky, nugát, perník, preclík, sladké pečivo, chléb bílý pšeničný, chléb křehký, chléb z bílé mouky , těstoviny z pšenice
  • Káva – zatěžuje srdce, bere vodu z těla a silně okyseluje, má pH 3-4
  • Alkohol: bílé víno, pálenka, šampaňské, rum, vaječný likér, whisky, všechny druhy piv mimo Plzeňské 12
  • Smažená a fritovaná jídla
  • Maso a masné výrobky: hovězí maso, husa, kachna, králík, krocan, krůta, kuře, ryby, skopové maso, telecí maso, vepřové maso, srnec, divočák, hovězí jazyk, hovězí pečeně, hovězí řízek, husa, husí játra, játra, játrové knedlíčky, jehněčí, jelito, jitrnice, kančí, karbanátek, klobása, krevní tlačenka, ledvinky, ovarové koleno, rostbíf, salám, špek, špekáčky, šunka, tučné vepřové maso, vepřová kotleta, zajíc, vnitřnosti, hovězí filet, husí prsa, krůtí maso, slepice (pečená i vařená), srnčí kýta, telecí filé, telecí stehno, ústřice, ale také aspik a želatina
  • Ořechy: arašídy, para ořechy, burské oříšky, kešu oříšky, lískové ořechy, lněná semena, mandle, pistácie, sezamová semínka, vlašské ořechy
  • Ryby: ančovičky, candát, halibut, humr, kapr, langusta, losos, makrela, mušle, pstruh, račí maso, krabí a rybí tyčinky, sardele, sardinky, sleď, štika, tuňák, úhoř, krevety, sépie, platýs, ústřice, okoun
  • Ochucovadla: majonéza, kečup, tatarská omáčka
  • Mléko a mléčné výrobky a sýry z něho vyrobené: mléko a smetana pasterizované v krabicích, mozzarella, eidam, ementál (45% tuku), gorgonzola, sýr Bries, sýr s hříbky, tavený sýr, tvrdý sýr, tvaroh, výrobky z kyselého mléka(zakysaná smetana, créme fraché), parmezán, tučné sýry, brynza, camembert s 30 % tuku a více,
  • Ovoce: kandované ovoce, všechno kompotované ovoce
  • Zelenina, houby, luštěniny: čočka, artyčoky, hrách sušený tzv. Hraška, kukuřice, rebarbora, růžičková kapusta
  • Umělá sladidla: aspartamy
  • Fritovací olej
  • Ostatní: kari koření, kokosový olej, masox, obyčejná sůl, rýže, celé vejce
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.